Baisi statistika - labai daug lietuvių tiki niekais, pasisako už žmonių teisių varžymus ir nori, kad valstybė skatintų prietarus

Krikščionių kiekis Europoje: Lietuvos pozicija yra beveik viduryje, tačiau arčiau Dievo egzistenciją pripažįstančių visuomenių: 76 procentai apklaustųjų deklaravo tokį tikėjimą ir 11 procentų netikėjimą. Tačiau iš tikinčiųjų nemaža dalis (41 proc.) turi abejonių ar netikrumo. 

Bent kartą paskutinį mėnesį pamaldose lankėsi 27 procentai apklaustų lietuvių.

Kiti absurdiški tikėjimai Lietuvoje: 68 procentai apklaustųjų tiki lemtimi, 51 procentas „piktos akies“ galia ir 32 procentai reinkarnacija.

Už valstybės ir politikos paramą religinėms vertybėms ir įsitikinimams Lietuvoje pasisako 43 procentai (Lietuva patenka į pirmą penketuką Europoje), bet pasisakiusių „prieš“ šiuo klausimu buvo 47 procentai.

Musulmonus į savo šeimą mažiausiai linkę priimti armėnai, čekai, baltarusiai, lietuviai ir gruzinai.

Tos pačios lyties santuokoms labiausiai pritaria švedai, danai, olandai, belgai ir ispanai, o mažiausiai gruzinai, armėnai, rusai, moldavai ir ukrainiečiai. Lietuviai yra septintoje pozicijoje su 85 procentais nusistačiusių „prieš“ ir dvylika „už“.

Parama abortams didžiausia Švedijos, Danijos, Suomijos, Belgijos ir Čekijos, o mažiausia Gruzijos, Moldavijos, Ukrainos, Rusijos ir Lenkijos visuomenėse. 52 procentai apklaustų lietuvių buvo „už“ ir 41 „prieš“.

(Pagal Bernardinai straipsnį apie Pew Research Center tyrimą)