Konstitucinis teismas ir Lietuvos vyriausias administracinis teismas dėl vienos lyties porų

Į Konstitucinį Teismą kreipėsi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Jis nagrinėja bylą, kurioje užsienietis, su Lietuvos piliečiu prieš trejus metus Danijoje sudaręs santuoką, skundžia Migracijos departamento sprendimą neišduoti leidimo gyventi šalyje. Šią savaitę KT, ėmęsis bylos, turėtų išaiškinti, ar Konstitucijai neprieštarauja normos, neleidžiančios suteikti leidimo gyventi Lietuvoje su Lietuvos piliečiu susituokusiam užsieniečiui. Nors teismas į KT kreipėsi dar 2016 m. pabaigoje, bylos nagrinėjimas pradėtas tik dabar, kai ESTT jau paskelbė, kad tos pačios lyties bendrijos šalių partneriai turi teisę gyventi bet kurioje valstybėje narėje, net jeigu ji nepripažįsta tos pačios lyties santuokų.

(Pagal ve)

Pats Vakarų Ekspreso straipnis yra apie tai, kaip krikščionys nori diskriminuoti LGBT bendruomenę, nes lygybės įteisinimas pažeistų krikščionių teisę diskriminuoti žmones.

Priminimas

Teisės – ne pyragas, lygių teisių užtikrinimas kitiems, nereiškia, kad tau tų teisių liks mažiau.

Šaltiniai

  • Konstitucinis teismas – Pradedama nagrinėti byla pagal prašymą ištirti leidimo gyventi Lietuvos Respublikoje išdavimo užsieniečiui, kitoje valstybėje susituokusiam su tos pačios lyties Lietuvos Respublikos piliečiu, teisinio reguliavimo atitiktį Konstitucijai
  • Prašymas Konstituciniam teismui.