Kai nemoki mąstyti, tai gali prieiti bet kokių išvadų

Pradėkime nuo atsakymo į kitą klausimą: ar keliai be BMW būtų saugesni? Atsakymas lyg ir savaime suprantamas. Juk sveikas protas sako, kad BMW yra pavojus ant ratų. Pašalink BMW ir nelaimių keliuose iškart sumažės. Ką kita byloja neseniai paskelbti Lietuvos kelių policijos tarnybos ir „Regitros“ duomenys. Faktai rodo, kad populiariausių ir pavojingiausių markių trejetukai – sutampa. Daugiausiai žmonių šiemet sužeista eismo įvykiuose, kuriuose dalyvavo „Volkswagen“, antroje vietoje yra „Audi“, o trečioje – „Opel“. Taigi didesnė bėda yra ne automobilio markė, o vairuotojų elgesys.

Panašiai yra ir su religijos vardu prisidengiančių teroristų ir ekstremistų išpuoliais. Prisiminkime istorijos pamokas. XX a. totalitariniai režimai akivaizdžiai parodė, kad smurtą ir žudynes puikiai gali pateisinti ir sekuliaristinės ideologijos. Dar daugiau, nepaisant gražių Johno Lennono dainos „Imagine“ žodžių, penkiasdešimties okupacijos metų patirtis atskleidžia, kad žmonės nėra linkę atsisakyti religijos net per prievartą.

Tikrasis blogis yra ne religija apskritai, o žmogaus polinkiu į smurtą manipuliuojantys neapykantos išpažinėjai.

(Pagal DELFI)

Nežinau, ar keliai  be BMW būtų saugesni, tačiau statistika, kuria remiasi autorė tikrai nepadės atsakyti į šį klausimą. Statistika, kuri padėtų atsakyti į šį klausymą būtų, kokia proporcija BMW vairuotojų padaro avarijas palyginus su kitų markių automobilių vairuotojais.

O dėl religijos: nepamirškit, kad priedangą ir aplinką radikaliesiems tikintiesiems sukuria tie nuosaikieji tikintieji. Tie patys, kurie tikėjimą nepagrįstais senoviniais prietarais ir nesąmonėmis laiko vertybe. Tie patys, kurie nepasmerkia kitų, konservatyvesnių, tikinčiųjų dėl vienos ar kitos grupės diskriminavimo ir pan.