Ekstrasensai Rusijoje, melagienos apie Klausą Schwabą, kokliušas Lietuvoje, VDU skleidžia religinę propagandą

15 Min: „Pamiršk mane, karo tarnyba“: Rusijoje būrėjai ir ekstrasensai gelbsti nuo mobilizacijos, spėja, kada baigsis karas

Ezoterinių paslaugų rinka Rusijoje beveik dvigubai didesnė nei vaistų. Dabar, pasak leidinio „Novaja Gazeta Baltija“, būrėjai ir ekstrasensai prisitaikė prie pinigus nešančios situacijos: „gelbsti“ nuo mobilizacijos ar „apsaugo“ kare, spėja, kada baigsis karas.

15 Min: Sugalvojo būdą išlieti pyktį ant Klauso Schwabo: skelbia, neva jis ligoninėje

15min verdiktas: melas. Nei oficialūs šaltiniai, nei patikimos žiniasklaidos priemonės neskelbia, kad PEF įkūrėjas K.Schwabas būtų atsidūręs ligoninėje.

Kauno diena: Medikai šiurpsta: tiek kokliušu sergančių vaikų nesame matę

Reanimacijoje gydomas kokliušu užsikrėtęs sunkios būklės kūdikis. Didžioji dalis vaikų, kuriems šiais metais Lietuvoje buvo diagnozuota ši liga, – neskiepyti.

– Kada reikia skiepytis ir kam?

– Pagal skiepijimo kalendorių vaikus skiepijame nuo dviejų mėnesių. Pirmaisiais gyvenimo metais yra trys vakcinos dozės, vėliau revakcinacija. Skiepijame ir 6–7 metų vaikus. Prieš keletą metų įdiegta ir paauglių vakcinacija, nes pastebėta, kad paaugliai serga gana lengvai, bet jie gali užkrėsti savo mažesniuosius brolius, seses ar šiaip platinti infekciją.

LRT: „Vyrai linkę į prievartą, o moters kūnas – vartojimo objektas“? Po VDU dėstytojos teiginių – aštri kritika

„Kur riba tarp „kito požiūrio“ ir sąmoningos dezinformacijos?“

Ji pažymėjo, kad tokias paskaitas mokytojams veda teologijos dėstytoja, kurios parengtą lytiškumo programą ministerija atmetė. Tačiau, tęsė Seimo narė, buvo rastas kitas kelias.

„Universitetas sudėjo jos turinį, įskaitant dezinformaciją apie hormoninę kontracepciją, į mokytojų rengimo kursus. Sklinda gandas – tam, kad būtų atspindėtas „kitas požiūris“. Dar sklinda gandas, kad tai „dėl politinio spaudimo“. O tai kur jūsų, mieli universitetai, autonomija?“ – klausimus kėlė M. Danielė.

Ji pažymėjo, kad universitetas teigia pristatantis du lytiškumo ugdymo požiūrius – grįstą žmogaus teisėmis ir krikščioniškąja pasaulėžiūra – ir palieka apsispręsti patiems mokytojams, kuris tikslingas.

LRT: Estijoje plintanti mėsėdiška mityba kelia nerimą gydytojams

Tuo metu, kai daugelis žmonių renkasi vegetarišką ir veganišką maistą, o mokslininkai įspėja apie mėsos vartojimo žalą planetai, nedidelė estų bendruomenė suka priešinga kryptimi. Estijos nacionalinio transliuotojo ETV tiriamoji laida „Pealtnägija“ susitiko su keliais mėsėdišką mitybą pasirinkusiais žmonėmis, taip pat kalbėjosi su šeimos gydytoja, kuri išreiškė susirūpinimą dėl šios tendencijos.

šeimos gydytojos Le Vallikivi, kurios „Pealtnägija“ paprašė pakomentuoti jaunuolių mitybą, tai neįtikina.

„Būdami dvidešimties, žmonės gali mėgautis praktiškai viskuo – įvairiausiais vartojimo įpročiais, nemiegoti ištisas dienas ir naktis, garsiai klausytis muzikos, linksmintis vakarėliuose ir praktiškai laikytis bet kokios ekstremalios dietos. Viso to rezultatai bet kokiu atveju tikriausiai bus pajaučiami tik po daugelio metų ar dešimtmečių“, – sakė L. Vallikivi.