Vilniuje paroda „Tikėti ar netikėti: sąmokslo teorijos“

Kaip virusas plintančios sąmokslo teorijos neaplenkia ir Lietuvos: čia gimė pramanas, tebeaudrinantis protus ir šiandien | Kultūra | 15min.lt. Tarptautinėje parodoje „Tikėti ar netikėti: sąmokslo teorijos“ trečiadienį duris atvėrusioje Istorijų namuose Vilniuje keliami klausimai apie įvairiais sąmokslo teorijas, pvz.:

Ar tikrai žmonės buvo nusileidę Mėnulyje? Kuo dėtas kolorado vabalas ir Šaltasis karas? Kas bendro tarp Rugsėjo 11-osios teroristinių atakų ir 20 dolerių banknoto? Ar serialo „Simpsonai“ kūrėjai galėjo žinoti apie pasaulį ištiksiančią pandemiją?

Paroda „Tikėti ar netikėti: sąmokslo teorijos“ bus atvira lankytojams nuo 2023 metų rugsėjo 21 dienos iki 2024 metų gegužės 16 dienos Istorijų namuose, T. Kosciuškos g. 3, Vilniuje. Darbo laikas: antradienį, ketvirtadienį, penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį 10–18 val., trečiadienį 10–20 val.

Parodos “Tikėti ar netikėti: sąmokslo teorijos” reklama. Joje raudonai stilizuotai nupiešti, 14 amžiaus durklas, Alisa iš knygos “Alisa stebuklų šalyje”, piramidė su akimi, kolorado vabalas ir raganos šluota.

Daugiau informacijos čia: