Įvairios naujienos

  • 2023-04-21
  • Laisvamanis
  • Kita

CNN straipsnyje My Pillow CEO Mike Lindell ordered to follow through with $5 million payment to expert who debunked his false election data rašo, kad sąmokslo teorijas apie JAV rinkimų klastojimą skleidęs tipas, žadėjes sumokėti 5 mln dolerių žmogui, kuris paneigtų jo “įrodymus”, turės sumokėti tuos 5 milijonus dolerių (kita vertus, niekas nežino ar jis tų pinigų turi).


BNS: Teismas atmetė prašymą dėl tos pačios lyties asmenų partnerystės registravimo:

Pasak teismo, nors Konstitucinis Teismas pripažįsta, kad šeimos samprata yra neutrali lyties atžvilgiu, tačiau teismas nesukuria naujų normų – tai turi padaryti Seimas.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska sako, kad teismo sprendimas yra aiškus ženklas Seimui prisiimti atsakomybę ir spręsti homoseksualių asmenų santykių teisinio reguliavimo klausimą, nes teismas nepasinaudojo „galimybe užpildyti teisines spragas“.

„Šiandien Lietuvos piliečiai neturi jokios kitos išeities kaip tik minti visų instancijų teismų slenksčius. Teismas nusprendė nepasinaudoti galimybe užpildyti teisines spragas ir apginti žmogaus teises, nors ne kartą tai yra daręs asmenvardžių rašybos ar lytinės tapatybės bylose“, – BNS perduotame komentare sako E. Dobrowolska.

LRT: Profesorius Žalimas griežtas: prašymą dėl partnerystės atmetę teisėjai neturėtų dirbti teisme.


Imbieras - ne super maistas.

TV3 klaidingai teigia:

Imbiero daugelis turi savo namuose. Tai superproduktas, padedantis gydyti skrandžio veiklos sutrikimus, yra veiksmingas metant svorį, teigiamai veikia sveikatą sergant širdies ligomis bei padeda gydyti kosulį ir peršalimo ligas.

Vikipedijoje paminėti tyrimai rodo ką kitą: apie peršalimo ligas tyrimų matyt nėra, o kiti tyrimai rodo arba prieštaringus rezultatus, arba labai silpną signalą, kad imbieras gali padėti. Kaip ten bebūtų - “superproduktas” yra rinkodaros, o ne mitybos terminas.


Vengrijos prezidentė netikėtai vetavo LGBT priešišką įstatymą - LRT

Tai yra pirmas kartas per dešiniojo populisto premjero Viktoro Orbano nuo 2010 m. trunkantį valdymą, kai šalies vadovas vetavo įstatymą, kuris labai svarbus V. Orbano ultrakonservatyviai ideologijai. K. Noval, kaip ir jos pirmtakai nuo 2010-ųjų, priklauso V. Orbano partijai „Fidesz“.

15 min: Baugina valgomomis vakcinomis: kas jos yra ir kodėl dar nereikia panikuoti?

Socialinių tinklų vartotojai bauginami augalų genų redagavimu taip, kad šie virstų valgomomis vakcinomis. Nors tai – toli gražu ne mokslinė fantastika, panika skleidžiama be reikalo – jos dar nenaudojamos. Sukurtos vakcinos nuo kelių ligų testuojamos su gyvūnais ir tik pradėti bandymai su žmonėmis, pastaruosiuose užfiksuota teigiamų rezultatų. Beje, tokie skiepai, palyginti su įprastais, turėtų nemažai privalumų.