2023 Vasaris

  • 2023-02-19
  • Laisvamanis
  • Kita

Politikieriai kovojantys prieš žmonių teises

Vat tokie politikieriai (kandidatas į Vilniaus merus Waldemar Tomaszewski bei visa jo Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga) jau daug metų laikos valdžioje: BNS pranešimas spaudai:

Vaivorykštė, visų iš Šventojo Rašto kilusių religijų, įskaitant krikščionybę, šventasis simbolis, buvo LGBT šalininkų pasisavinta ir yra naudojama puolant Tikėjimą ir tradicinę šeimą.

Gėda! O po to jie demagogiškai/veidmainiškai rašo perfrazavus: “mes skatiname riboti žmonių teises, bet sakome, kad to nedarome net mintyse”

dar kartą būtina pabrėžti, kad mes netgi mintyse nesikišame į kitų žmonių, įskaitant LGBT, intymų gyvenimą, tačiau ir nenorime, kad per viešą demonstravimą, skatinimą ar netgi per savo pasaulėžiūros primetimą būtų demoralizuojami mūsų vaikai.

Sąmokslo teorijų tyrimai

LRT:

Sociologas Karolis Jonutis nagrinėjo populizmo reiškinį, tačiau pastarojo meto realijos paskatino jį imtis sąmokslo teorijų tyrimų. Kas paragino Lietuvos gyventojus manyti, kad išrinkta valdžia dirba ne jų naudai, kaip kalbėtis su konspiracijomis tikinčiais artimaisiais ir ar šios idėjos turės įtakos ateinantiems rinkimams – mokslininko interviu su LRT.lt.

– Kodėl jūs tiriate sąmokslo teorijas, kodėl jos vertos net mokslininkų dėmesio?

– Man tai natūralus perėjimas, mano disertacija buvo apie populizmą. Jos ne visada, bet daugeliu atvejų yra populizmo dalis. Pandemijos metu pamatėme, kad sąmokslo teorijos nėra nereikšmingų, mažų grupių užsiėmimas, o labai didelės visuomenės dalies kasdieninio bendravimo dalis. Kai ekspertai ir mokslininkai turėjo paneigti sąmokslo teorijas viešai, pamatėme, kad jos labai įsišaknijusios visuomenėje.

Jūsų pinigai prietarų sklaidai

<sarkazmas>Jūsų pinigai religijai - nes mūsų švietimo sistema yra per gera, tad mums reikia remti prietarų sklaidą</sarkazmas>

TV3:

Skirtos lėšos tradicinėms religinėms bendrijoms, daugiausia gaus krikščionys katalikai. Devynioms tradicinėms Lietuvos religinėms bendruomenėms ir bendrijoms šiems metams skirta 1,687 mln. eurų.

Tradicinės religinės bendruomenės Lietuvoje finansinės paramos sulaukia kasmet.