Biodinaminis ūkininkavimas - prietarų sklaida pagrįstos didesnės pajamos

Delfi rašo pamąstymus, apie tai, kuo vertėtų užsiimti ūkininkams:

Norėdami išeiti iš šio užburto rato, turime susitelkti į kaimui svarbiausią ekonominę veiklą – žemės ūkį – ir perorientuoti jį į aukštesnės pridėtinės vertės kūrimą. Turime nuo 1000 eurų gaunamų iš hektaro judėti prie mažų mažiausiai 2000 eurų ir bent jau pasiekti Lenkijos lygį. Tam reikia pradėti auginti ir gaminti aukštesnę pridėtinę vertę kuriančius produktus bei skatinti tas praktikas, kurios leistų ūkininkams iš savo veiklos išgauti daugiau pajamų:

[…]

4. skatinti ekologinį, organinį ir biodinaminį ūkininkavimą, nes šios veiklos generuoja aukštesnės kainos produkciją;

[…]

Delfi

Jeigu tik į produkcijos aukštesnes kainas žiūrėsit, tai gal imkitės opiumą gaminti? Biodinaminis ūkis gal ir gauna didesnes pajamas, bet jis yra grįstas prietarais ir vartotojų mulkinimu.

Kas yra biodinaminis ūkininkavimas?

Biodinaminis ūkininkavimas yra alternatyvioji ūkininkavimo forma panaši į ekologinį ūkininkavimą, tačiau papildomai apima įvairius ezoterinius tikėjimus. Dirvos derlumas, augalų augimas ir gyvulių priežiūra laikomi susijusiai sistema ypač pabrėžiant dvasines ir mistines perspektyvas.

– (Paruošta pagal Vikipediją)

Štai kokias burtais užsiima biodinaminio ūkio savininkai:

Ūkyje plačiai naudojamas biomasės kompostas. Ūkininkė papasakojo, kaip jį gamina. Kompostas irgi kelių rūšių, tarp jų ir gaminamas galvijų… raguose. Jie pripildomi tam tikrų biomedžiagų ir užkasami į žemę. Pavyzdžiui, tokie užpildyti ragai užkasami pavasarį, o iškasami rudenį. Kiti užkasami rudenį per lygiadienį, o iškasami pavasarį. Gaunamas ypatingas krištolo preparatas, kuriuo dirbama žemė purškiama. Kiek tokio preparato reikia?

„Naudojame labai nedideles dozes – viename galvijo rage pagaminto preparato užtenka hektarui žemės“, – šiek tiek biodinaminio ūkininkavimo niuansų atskleidė Vaiva.

O šitaip biodinaminį ūkininkavimą apibūdina 15 min:

Atrodytų, puikus dalykas – auginti švarų maistą be jokių cheminių papildų, žemę tręšti tik kompostu ir ūkio karvių mėšlu. Taip, kaip darė mūsų močiutės ir promočiutės.

Tiesa, iš Vokietijos ir Šveicarijos atkeliavęs ūkininkavimo būdas turi ir keletą esminių skirtumų – mėšlą reikia dėti į karvių ragus, tuos ragus užkasti atliekant ritualinius judesius ir pašūkaliojimus. O žolelių mišinius privalu brandinti būtinai rudojo elnio pūslėje. Ir užkasti tą pūslę reikia šalia tekančio vandens. Dar labai svarbi trąša – į karvės kaukolę prikimštų ir žemėje kuriam laikui užkastų žolelių mišinys.

Ragai, kaukolės, kosmoso jėgos, šūkavimo ritualai, žemės virpesiai. Skamba keistokai.

Ką daryti

  • Nepropaguoti prietarų ir burtų
  • Vertinti tiesą, ir nesigviešti vien pinigų