Baisus pavyzdys apie tai, ko nedaryti susirgus vėžiu

Straipsnis pirmą kartą paskelbtas 2019 kovo 13

Papildyta 2021 sausio 14

Įžanga: nuoširdi užuojauta šiuos patarimus laužančiai moteriai, kurios istoriją skelbia Lietuvos Rytas. Linkiu jai pasveikti! Tikėsimės, kad jos pavyzdys padės kitiems išvengti šių klaidų.

Keletas patarimų, susirgus vėžiu

  • Neatidėkite tikro gydymo
  • Nesiimkite alternatyviosios medicinos/ajurvedos ir kt. neveikiančių priemonių - tyrimai rodo, kad jų besigriebiantys vėžio pacientai miršta beveik 6 kartus dažniau.
  • Netikėkite tolimų šalių klinikų pažadais

Patarimai 1 ir 2 sulaužyti: vietoj to, kad imtųsi tikro gydymo nedelsiant, išvyko į Indiją ir ėmėsi netikro gydymo.

Lemtingą diagnozę Jurga išgirdo 2018 m. sausį (…) tą žiemos dieną ginekologas aiškiai pamatė auglį ir nusiuntė ją į onkologinę ligoninę.

Kol reikėjo laukti tyrimų rezultatų ir gydymo, Jurga, jos žodžiais tariant, „dingo“ – išvyko į Indiją, kad suvirškintų informaciją ir susivoktų, kas vyksta.

Susiklosčiusią situaciją priėmiau gal po 3 mėnesių – kai susitaikai su faktu, kad yra taip, kaip yra, tampa ramiau“, – atsiminė Jurga. Indijoje ji atsigulė į ajurvedos kliniką ir išbandė joje taikomą gydymą. Dabar kitiems to gydymo, kaip pagrindinio kovos su vėžiu būdo, nesiūlytų, jos nuomone, tai gali būti nebent pagalbinė priemonė.

Grįžusi į Lietuvą, Jurga sulaukė oficialiai skirto gydymo – chemoterapijos. Ji truko nuo praėjusių metų gegužės iki spalio. Ligonei skirti 8 chemoterapijos kursai, nors paprastai skiriami šeši.


Kai kuriose šalyse (Meksikoje, Vokietijoje) veikia klinikos, kurios nesibodi pacientams už didelę kainą (šiuo konkrečiu atveju - 40 tūkstančių eurų) parduoti neveikiančių “gydymo” metodų. Blogiausia tai, kad sunkiu gyvenimo laikotarpiu (o neretai ir paskutinėmis gyvenimo dienomis) - iš pacientų (ir juos palaikančių žmonių) išviliojami pinigai, jiems taikomos nemalonios ir beprasmės procedūros, pacientai leidžia savo laiką toli nuo namų ir artimųjų.

Šio vasario pradžioje atlikti tyrimai parodė, kad Jurgos liga progresuoja. Visgi ir tokioje sudėtingoje situacijoje esanti moteris nepasiduoda ir nepraranda tikėjimo. Jos tikslas – keliauti į Vokietiją ir gydytis ten. Vasario viduryje ji jau suplanavusi išvykti, nors gydymui pinigų dar trūksta.

„Vokietijoje yra integralios onkologijos klinikų, kur tradicinė medicina, tai yra, cheminiai vaistai, derinami su alternatyviais gydymo būdais, imuniteto stiprinimu. Ypač Vokietijoje paplitusi hipertermija. Tai – gydymas karščiu, nes nustatyta, kad vėžinės ląstelės bijo karščio. Žmogaus kūne kurį laiką palaikoma apie 40-42ºC temperatūra, dar skiriama cheminių vaistų, ir toks derinys leidžia pasiekti puikių rezultatų, nors tos chemijos dozė ir nedidelė, tik 10 proc. tos dozės, kurią gaudavau Lietuvoje. Gaila, kad apie integralų gydymą Vokietijoje nežinojau anksčiau – gal nebūtume tiek laukę“, – sakė Jurga.

Papildymas

Šarlataniškoji klinika Vokietijoje Jurgai nepadėjo.

2019-ųjų kovo 28 jos artimieji Facebook’e rašė:

Jūsų finansinės paramos dėka Jurgos gydymasis Vokietijoje tęsiasi ilgiau nei mėnesį. Teigiamas poveikis yra pastebimas, tik šioje sudėtingoje situacijoje nesinori paskubėti su bet kokiomis išvadomis.

O 2019 birželio 28-ąją Facebook’e paskelbė apie Jurgos mirtį :(