Maistas pagamintas iš GMO yra sveika

  • 2020-11-19
  • Laisvamanis

„Rinkis sveikiau“ mokyklą inicijavęs ir pamokas organizuojantis prekybos tinklas skatina pirkėjus puoselėti sveikatai palankaus maitinimosi įpročius. Vadovaujantis Lietuvos ir tarptautinių organizacijų rekomendacijomis bei gairėmis, jo kokybės specialistai atrinko produktus, kuriuose yra mažiau druskos, cukraus, riebalų arba sudėtyje yra kokybiškesnių riebalų, daugiau skaidulinių medžiagų, kurių gamyboje nenaudojami priedai ir sintetiniai dažikliai, sveikatai nenaudingi riebalai, aliejai ir GMO. Šie produktai tinklo parduotuvių lentynose pažymėti „Rinkis sveikiau“ ženklu.

TV3

Man labai kliūna, kai sveikuolių ideologija kertasi su tuo, ką sako mokslas ir juodina technologijas, kurios gali padėti išmaitinti augančią pasaulio populiaciją.

Štai wikipedia rašo:

Mokslinių tyrimų visuma (mokslinis konsensusas) rodo, kad maistas pagamintas iš genetiškai modifikuotų augalų nekelia didesnės rizikos žmonių sveikatai, nei įprastas maistas.

There is a scientific consensus that currently available food derived from GM crops poses no greater risk to human health than conventional food.