'Gintarinė vaistinė' neatsakingai reklamuoja homeopatiją

Nepaisant to, kad visi moksliniai tyrimai rodo, kad homeopatija neveikia, bei to, kad esminiai mokslo principai rodo, kad homeopatija ir negali veikti, Lietuvos vaistinės ne tik pardavinėja homeopatinius preparatus, bet dar ir klaidina pacientus dėl jų efektyvumo.

Dvejetas “Gintarinei vaistinei” ir jos vaistininkei Viltei Radzevičiūtei dėl žmonių klaidinimo:

“Dauguma žmonių homeopatijos nuo augalinių preparatų neskiria, nes dauguma homeopatinių preparatų savo sudėtyje taip pat turi augalinės kilmės veikliųjų medžiagų, tačiau jų koncentracija yra kur kas mažesnė negu augaliniuose preparatuose. Homeopatijos principą puikiai nusako posakis – „panašus gydo panašų“, reiškiantis, kad didelės preparato dozės sukelia patologinius simptomus, o mažos tuos pačius simptomus gydo“, - pažymėjo „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Viltė Radzevičiūtė.

Vaistininkės teigimu, homeopatinis gydymas dažniausiai skiriamas labiausiai pažeidžiamoms grupėms – vaikams, nėščiosioms, bet neretai jį renkasi ir žmonės, vartojantys daug vaistinių preparatų, todėl ieškantys natūralesnio gydymo būdo. Pasak vaistininkės, sudėtingų ligų homeopatiniams vaistams nereiktų patikėti, o štai organizmo imunitetui stiprinti – tai puiki priemonė.

„Homeopatinis gydymas puikiai veikia gydant nesunkius susirgimus, pavyzdžiui, peršalimo sukeltą slogą, gerklės skausmą ar kosulį, taip pat alergines ar netgi psichosomatines ligas“, – pastebi V. Radzevičiūtė.

BNS

Ką daryti?

  • Gintarinei vaistinei - imtis vertinti pacientų sveikatą, o ne savo pajamas.
  • Gintarinei vaistinei - siųsti savo vaistininkus į kvalifikacijos kėlimo kursus.
  • Valdžiai ir vartotojų teisių gynimo institucijoms, bausti vaistines pardavinėjančias netikras gydymo priemones.
  • Žmonėms, kuriems rūpi, sveikatos sistemos kokybė - rašyti skundus vaistinėms pardavinėjančioms netikras gydymo priemones.