Sveikuoliškas, bet nesveikuoliškas maistas

  • 2018-11-12
  • laisvamanis
  • Mityba

Paprastą tinginį keičia sveikuoliškas tinginys, kur vietoj sausainių naudojami lazdyno ir graikiniai riešutai bei gojų uogos, iš natūralios kakavos gaminamas rankų darbo šokoladas, kad būtų be pieno miltelių ir sojos lecitino. Toks pyragas yra be gliuteno, be pieno, be kiaušinių, be konservantų, be pridėtinio cukraus. Vietoj cukraus naudojamas ekologiškas kokoso žiedų nektaras. Toks gabalėlis tinginio prekyvietėse kainuos – 2,30 euro.

(Pagal Delfi apie Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF 2018)

Milžiniški kiekiai cukraus, kokiu pavidalu tas cukurus bebūtų pateikiamas nėra sveikuoliška. Cukrus, kokoso žiedų nektaras, datlulių sirupas, guavos sirupas, medus – visa tai yra tas pats cukrus.

Jeigu tokį desertą valgote dėl skonio, tai puiku!!! Bet jeigu mėgstamą desertą pakeisite nelabai mėgstamu „sveikuolišku“, tai jau bus jūsų problema.

Taip pat, tik labai retam kuriam žmogui Lietuvoje gliuteno, pieno ar kiaušinių reikia vengti dėl sveikatos priežasčių. Didesnė dalis šių dalykų vengia dėl nesusigaudymo, mados ir etinių priežasčių. Tad ir šiuo atžvilgiu tokius pyragus vadinti sveikuoliškais yra labai klaidinga.

Ką daryti?