Kandidatai į prezidentus vs laisvamaniškos vertybės

Gitanas Nausėda – panašu, kad tai politikierius nenorintis įžeisti nė vienos grupės, bet neketinantis daryti visiškai nieko, kad situacija būtų pakeista.

Gitano Nausėdos pasisakymas lrytas:

„Homoseksualūs asmenys turi jaustis visateisiais piliečiais, mes negalima numoti ranka į tai, kad didžioji dauguma Lietuvos žmonių dar negali balsuoti už, jie nėra pasiruošę. Gal diskusijose nereikės laužyti rankų, kad įstatyminiu būdu būtų priimti tam tikri teisės aktai, reikėtų, kad tai gimtų visos visuomenės sutarimu. Visiems dėl to būtų paprasčiau gyventi“, – pasakojo ekonomistas. Jis teigė, kad tokiu būdu būtų galima išvengti „trinties ir nepasitenkinimo“. „Mūsų visuomenė šiuo klausimu yra dar labai konservatyvi“, – situaciją vertino jis.

Apie abortus jo pasisakymą sunku interpretuoti, gali būti, kad jis prieš draudimą, bet gali būti, kad jis už bet kokį moterų atkalbinėjimą nuo abortų:

„Reikia spręsti iš kitos pusės – nedrausti moteriai to, ką gyvenimas priverčia padaryti, bet edukuoti taip, kad tokių situaciją susidarytų kiek galima mažiau. Kad žmonės suprastų, jog turi būti tokie santykiai, kad nereikėtų vaikučio tokiomis sąlygomis aukoti“, – pasakojo G.Nausėda.

Skleidžia keistas sąmokslo teorijas apie liberalizmą (žr. video kuris pridėtas prie to straipsnio lryte).

Vygaudas Ušackas – tipiškas konservatorius, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys. Panašu, kad jo vertybės nelabai sutampa su laisvamaniškomis vertybėmis.

Nepaisant to, jis visgi pasisako už dvigubą pilietybę

„Įtvirtinkime žodžius, kad kiekvienas lietuvis, kur jis bebūtų, yra svarbiausia vertybė, ir pagaliau užbaikime ginčus dėl dvigubos pilietybės“, – kalbėjo jis.

Tikintis religiniais niekais (arba bent jau tuo manipuliuojantis):

Su savo mylimos šeimos ir jūsų palaikymu bei Dievo palaima aš sieksiu būti jūsų viltis, valia ir išmintis“, – tęsė V.Ušackas.