Homeopatija neveikia – prisidėkite prie veiklos

Kiekvieną kartą pastebėję homeopatijos propagandą nepagailėkite 10-ies minučių, pasiųskite laiškutį homeopatiją reklamuojančiai/platinančiai/propaguojančiai organizacijai.

Štai čia galite parsisiųsti pavyzdį.


Tema: Dėl homeopatijos, žinomai neveikiančio gydymo metodo, propagavimo

Sveiki,

Mane neramina tai, jog “Lietuvos ryto” skyrelyje “Sveikata” yra propaguojamas žinomai neveikiantis “gydymo” būdas – homeopatija.

Štai straipsnyje http://sveikata.lrytas.lt/medicinos-zinios/kosulys-ir-sloga-laiku-neisgydyti-baigiasi-liudnai-bet-yra-iseitis.htm rašoma:

“Viena iš organizmui draugiškų alternatyvų – homeopatiniai preparatai, kurie nepaisant pastaruoju metu sklandančių teorijų apie šio gydymo neveiksmingumą, yra pripažįstami medikų.

Jie remiasi ne cheminiu jų poveikiu (kuomet jei nepakanka vienos tabletės nuo galvos skausmo, siūloma gerti antrą – dėl didesnio veikliosios medžiagos kiekio), o biofiziniu, kai keičiasi fizinės biologinės terpės savybės. Homeopatiniai preparatai ruošiami veikliąją medžiagą daug sykių skiedžiant vandeniu ar spiritu ir kaskart gautą mišinį kinetiškai suaktyvinant, paprastai kalbant – supurtant. Kuo daugiau kartų šis procesas kartojamas, tuo aktyvesnis ir veiksmingesnis preparatas tampa.”

Homeopatiniai preparatai neveikia  (tai rodo atliktų tyrimų visuma) ir negali veikti (nes homeopatija grįsta principais prieštaraujančiais visoms šiuolaikinio mokslo žinioms).

Norėčiau priminti, kad tai ne mano nuomonė, o medicinos ekspertų apibendrintos tyrimų išvados:

  •  Prieš keletą dienų JAV Federalinė prekybos komisija nurodė, kad reklamuojant ir pardavinėjat homeopatinius preparatus privaloma nurodyti, kad privaloma homeopatinių preparatų „etiketėse nurodyti, kad jų veiksmingumas nėra moksliškai įrodytas bei pabrėžti faktą, kad homeopatija remiasi aštuoniolikto amžiaus teorijomis, kurių šiandienos mokslininkai nepalaiko.“

http://sveikata.lrytas.lt/ligos-ir-gydymas/suduotas-smugis-homeopatiniams-vaistams-suabejosite-ar-juos-pirkti-verta.htm

  • Prieš metus Australijos Nacionalinė sveikatos ir medicinos tyrimų taryba nustatė, kad „Sistemiškai nagrinėjant visus atvejus buvo sutelktas dėmesys į 68 skirtingas sveikatos problemas. Nebuvo rasta jokių įrodymų, kad homeopatija kuriuo nors atveju būtų veiksmingesnė nei placebas. Mokslininkai išvadose paskelbė, kad tyrimo metu nerasta jokių patikimų įrodymų, kad homeopatija būtų efektyvi gydant visas nagrinėtas sveikatos problemas.“

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/sveikata/smugis-homeopatijai-gydo-0-is-68-ligu-tokie-efektyvus-yra-homeopatiniai-vaistai-541-585131>

  • Prieš 6 metus Jungtinės Karalystės Parlamento Mokslo ir Technologijos komitetas peržvelgęs tyrimus nurodė, kad Jungtinė Karalystė turi nutraukti homeopatijos finansavimą, nes homeopatija neatskiriama nuo kitų placebų.

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200910/cmselect/cmsctech/45/45.pdf

Jeigu pageidausite, mielai padėsiu surasti nuorodas į pirminius šaltinius.

pagarbiai

Vardas Pavardė