10 minučių maldų prieš pamokas Kretingos mokykloje

Į redakciją kreipėsi Kretingos pranciškonų gimnazijos moksleivio mama ir pasiguodė, jog visą gruodį rytais iki pat Kalėdų čia vyksta adventinė rytmečio malda 5-8 klasių mokiniams, tačiau į mokyklą kiek per anksti ar per vėlai atėjęs jos vaikas esąs priverstas laukti už laukųjų durų.

„Aš nesu prieš rytinę advento maldą. Tačiau jei dėl kamščių vaikas į mokyklą atvyksta lygiai 7.45 val., kai prasideda malda, arba kelias minutes vėluoja, į mokyklą jis neįleidžiamas ir jam tenka stovėti 15 minučių už durų, nesvarbu, koks lauke yra oras. Kartais lyja, vaikai sušąla, vėliau skubėdami stumdosi prie mokyklos durų. Iki nelaimės – vienas žingsnis.

Juk rytinė malda galėtų vykti aktų salėje, o ne fojė. Kodėl neatsižvelgiama į oro, eismo sąlygas? Mokyklos durys turi būti atviros, o vaikai į pamokas negali vėluoti… Tačiau kaipgi jie nevėluos, jei iki pat pamokų pradžios stovi už durų?“ – laiške rašo katalikišką mokyklą lankančio vaiko mama.

Gimnazijos direktorius brolis Alvydas Virbalis sakė, jog tokių nusiskundimų jis dar nėra girdėjęs. Esą galimas vienintelis paaiškinimas – susidariusi grūstis prie durų. Anot direktoriaus, kadangi malda vyksta fojė, vaikai, atėję tiesiai į pamaldas, dažnai atsistoja šalia laukujų durų ir taip jas užtveria.

[…]

Direktoriaus pavaduotoja Rūta Jankuvienė pridūrė, jog mokyklos durys yra visuomet atviros. Tačiau ji pastebėjusi būrelį mokinių, stovinčių už durų ir nenorinčių dalyvauti advento maldoje. Galbūt dėl to tėvams ir susidaro įspūdis, kad vaikų niekas neįleidžia į mokyklą.

(Pagal ve.lt)

Apmaudu, kad mokesčių mokėtojų pinigai švaistomi prietarų sklaidai.