Teismas atmetė tėvo skundą dėl privalomų vaiko skiepų

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį pranešė atmetęs tėvo skundą dėl privalomo vaikų skiepijimo.

Artūras Bartašius teismo prašė panaikinti kaip neteisėtą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pernai lapkritį išduotą pažymą, kad privalomas vaikų skiepijimas nediskriminuoja nei dėl sveikatos, nei dėl religijos, nei dėl amžiaus.

[…]

„Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba atliko nuodugnų tyrimą ir priėmė teisėtą ir pagrįstą išvadą. Tarnybos atlikto tyrimo metu paaiškėjo, jog abortuotų kūdikių ląstelių nėra nė vienos Lietuvoje skiepijamų vakcinų sudėtyje, tad pareiškėjas nėra diskriminuojamas dėl religijos“, – rašoma teismo pranešime.

Anot jo, tyrimo metu taip pat nustatyta, kad skiepijimų kalendorius sudaromas atsižvelgiant į vaiko fiziologinius ypatumus, įvairių vakcinomis valdomų ligų ypatumus taip, kad kiekvieno amžiaus vaikai gautų jiems optimaliai parinktas vakcinas, tad mokyklinio amžiaus vaikams skiepijamos kitos, jų amžių atitinkančios vakcinos. Todėl skirtingo amžiaus vaikų skiepijimas skirtingais skiepais, teismo teigimu, lygių galimybių kontrolieriaus pagrįstai nepripažintas diskriminacija amžiaus pagrindu.

(Pagal KaunoDiena.lt)