Tam kad būtum vegetaru, nebūtina prisigalvoti niekų

Jeigu norite būti vegetarais – būkite. Bet kam kalbėti visokias nesąmones?

Laidoje dalyvavęs vegetarinės virtuvės šefas Žilvinas Užkuraitis pasakos, kad visa jo šeima – vegetarai, o jo 22 metų sūnus net neragavęs mėsos, žuvies ir kiaušinių.

Ž. Užkuraičio šeima nevalgo mėsos, kiaušinių, grybų, žuvies. Ir viskam jis turi paaiškinimą – žuvies nevalgo, nes ji turi kirminų (ypač stinta), ir jie žūsta tik esant 300 laipsnių temperatūrai, kiaušinių nevalgo, nes tai vištų menstruacijos, turi daug estrogenų.

Žilvinas daug ką, net šašlykus, gamina iš miltų – vadinamo saitano, kuris turi baltymų, kurių reikia žmogui, nes žmonės yra baltymingos struktūros. Tiesa, Žilvino nuomone, miltai pas mus falsifikuojami. Pašnekovas sako, kad kai malami grūdai atskiriamas krakmolas ir baltymas (glitimas), kuris brangiai parduodamas užsienyje, o krakmolas lieka, tad jis ir parduodamas įmaišius truputėlį baltymų ir pavadinus juos miltais. Žmonės valgydami miltus, kuriuose tik krakmolas, tunka,  nes seilių fermentai išskiria cukrų, atsiranda ligos.

(Pagal Virtuvės šefas Ž. Užkuraitis – apie veganišką mitybą ir miltus | KaunoDiena.lt)

Aš pats palaikau vegetarus dėl etikos priežasčių, tačiau ideologijos brukimas remiantis melu, pramanais ir pusiau tiesomis tikrai neprideda pasitikėjimo.