Vaikų neskiepijantys tėvai buriasi į asociaciją

Žmonės norintys ignoruoti mokslą, kelti infekcijų riziką visuomenei ir platinti vakcinomis kontroliuojamas ligas buriasi į asociaciją:

2015 m. liepos mėn. į asociaciją susibūrę bendraminčiai, daugiausia – mažamečių vaikų tėvai, pasisako prieš privalomo skiepijimo įteisinimą Lietuvoje. Asociacijos puslapis socialiniame tinkle „Facebook” vos per 1 mėnesį jau turi arti 500 sekėjų. Pasak Asociacijos valdybos narės L.Rutkauskienės, nesuvokiama, kodėl SAM griebiasi kraštutinių prievartos metodų, užuot užsiėmusi abejojančių tėvų konsultavimu, informavimu, atsakymais į iškilusius klausimus. Asociacija sieks, kad būtų viešai prieinama objektyvi informacija apie skiepus ir Lietuvoje nebūtų įvestas privalomas skiepijimas jokia forma. Kol valstybės įstaigų pareigūnai bei farmacijos pramonės atstovai neturi atsakymų į daugybę su skiepų efektyvumu, saugumu ir šalutiniu poveikiu susijusių klausimų, tėvai privalo turėti teisę patys priimti sprendimą kaip rūpintis savo vaikų sveikata, įskaitant ir vaikų skiepijimą.

(Pagal Bernardinai.lt)

Tai, kad žmonės skleidžia sąmokslų teorijas ir ignoruoja tyrimus ir semiasi informacijos iš visokių šarlatan youtube ir supermamų forumuose, tikrai nereiškia, kad atsakymų nėra. Tai tik tereiškia, kad ta mažuma žmonių tiesiog ignoruoja tuo atsakymus.

Pirmas šitos asociacijos darbas buvo pakankamai įdomus:

Jie Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrui (ULAC) uždavė keletą klausimų tarp kurių ir šis:

kiek vaikų susirgimų atvejų tymai komplikavosi, ir, jei galima, konkrečiau kokios buvo komplikacijos.

ULAC atsakymas:

Iš 11 vaikų dviem tymai komplikavosi atitinkamai plaučių uždegimu ir ausų uždegimu.