Nesubrendusi visuomenė

Respublika.lt skelbia, kad mūsų Seimo pirmininkė tėškė: jūs lietuviai esate nesubrendėliai, dėl to mes ir toliau diskriminuosime LGBT žmones.

Loreta Graužinienė, Seimo pirmininkė:

Lietuvos visuomenė kol kas nėra pasiruošusi homoseksualistų partnerystės įteisinimui. „Mūsų visuomenė dar nėra pribrendusi tokiam veiksmui“, – vakar per Žinių radiją sakė parlamento vadovė.

Pasak L.Graužinienės, tokius sprendimus bus galima priimti, kai subręs tolerantiškesnė nauja karta. „Manau, kad ir mūsų garbūs senjorai, kurie nesupranta šitų dalykų, verti pagarbos, ir nemanau, kad dėl to reikia erzinti mūsų visuomenę“, – kalbėjo Seimo pirmininkė, atstovaujanti Darbo partijai. Lietuvoje atgarsio sulaukė užvakar paskelbtas Europos Žmogaus Teisių Teismo išaiškinimas, kad Italija esą pažeidė Europos Žmogaus Teisių konvenciją, nesuteikdama jokio teisinio pripažinimo tos pačios lyties asmenų poroms.

L.Graužinienė sakė mananti, kad teismų sprendimai neturi būti prievartine forma taikomi valstybėse, kurios yra nepasiruošusios. Įteisinti vienos lyties asmenų partnerystę siūlo grupė socialdemokratų ir liberalų, tačiau apžvalgininkai prognozuoja, kad tokia iniciatyva nesulauks daugumos paramos Seime, nes Lietuvos visuomenė vis dar mąsto sveikai.

Mano manymu, LGBT teisių problema yra išskirtinė iš kitų problemų tuo, kad ją neįtikėtinai lengva išspręsti – realiai užtektų kokios valandos Seimo darbo tam, kad būtų įteisintos santuokos ir tiek.