Homeopatija nuo vaisingumo nepadės

Ar homeopatija gali padėti įveikti nevaisingumą? | KaunoDiena.lt

Žurnalistams už interviu dvejetas. Beveik visą interviu galima perfrazuoti į: “žiūrėkit čia yra šeima, kuri (sutapimo dėka) tiki, kad jiems padėjo homeopatija, ir dar yra žmonių, kurie tiki homeopatija, ir dar kitais alternatyviosios medicinos metodais”.

O medikei ačiū už tiesioginius atsakymus: homeopatija - pseudomoklas.

– Ar galima mediciniškai paaiškinti, kodėl kelerius metus siekusiai susilaukti vaikų šeimai tai nepavyko, taikytas dirbtinio apvaisinimo metodas rezultatų nedavė, o pakeitus gyvenimo būdą, vartojant homeopatinius žirnelius per pusantrų metų pavyko pastoti?

– 20 proc. porų susiduria su neaiškios kilmės nevaisingumu, t. y., kai tyrimų rezultatai yra geri, tačiau pora nesulaukia planuoto nėštumo. Šios poros turi savaiminio nėštumo galimybę, tačiau ji yra gerokai mažesnė nei tų, kurios vaisingumo sutrikimo neturi, t. y. planuoto nėštumo sulaukia per vienus metus. Savaiminio nėštumo galimybę šiais atvejais lemia moters amžius ir bendra nevaisingumo trukmė. Kuo vyresnė moteris ir kuo ilgesnis nevaisingumo laikotarpis, tuo mažesnė tikimybė pastoti savaime. Mažėjanti, kartais minimali savaiminio nėštumo tikimybė šiais atvejais išlieka iki pat moters reprodukcinio amžiaus pabaigos. Jei ji realizuojasi, sulaukiama pageidaujamo nėštumo, ir homeopatiniai žirniukai nebūtini.

Kitos nuorodos panašia tema