Baltarusijos propagandistų spąstai, Jehovos liudytojai

Baltarusijos propaganda

Jeglinskas pakliuvo į Baltarusijos propagandistų spąstus: patekti į tokį kanalą nemalonu - LRT

Andrius Tapinas - ATNAUJINTA: Pats kandidatas tikina, kad čia yra… | Facebook:

Pats kandidatas tikina, kad čia yra masyviai sufabrikuota istorija - jog jis davė interviu Meduzos kanalui, o baltarusių valstybinis nusiripino ir priderino vedėjos klausimus taip tiksliai, kad atrodo, jog Jeglinskas atsakinėja jai.

[…] Nors sprendžiant iš meduzaolha@gmail.com adreso, kuriuo atsiųstas prašymas interviu, greičiausiai nebuvo jokios Meduzos, o mūsų kandidatą su visa jo karine NATO patirtimi, elementariausiai išdūrė.

Jehovos liudytojai

Seimui bus pasiūlyta nesuteikti valstybės pripažinimo Lietuvos Jehovos liudytojų religinei bendrijai - Kauno Žinios

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius ketvirtadienį ketina pateikti parlamentui nutarimo projektą, kuriuo siūloma dėl neatitikimo Konstitucijos ir įstatymo reikalavimams nesuteikti valstybės pripažinimo Lietuvos Jehovos liudytojų religinei bendrijai.

Dokumento projekte pažymima, kad ši bendrija neatitinka Konstitucijos ir įstatymo nuostatų, reikalaujančių, kad „jos mokymas ir apeigos neprieštarautų įstatymams ir dorai“.

Anot nutarimo projekto, Jehovos liudytojų religinis mokymas dėl kraujo perpylimo draudimo yra nesuderinamas su Konstitucijos saugoma gyvybės vertybe, jos laiduojama žmonių sveikatos apsauga, ypač pabrėžiant vaiko gyvybės ir sveikatos vertybes.

Dokumento projekte pažymima, kad šios bendrijos religinis mokymas yra nesuderinamas ir su iš Konstitucijos kylančiu konstituciniu vaiko interesų pirmumo principu bei šio principo įtvirtinimu Lietuvos įstatymuose ir ratifikuotose tarptautinėse sutartyse. Jame taip pat teigiama, kad Jehovos liudytojų religinis mokymas, draudžiantis valstybės gynimą ginklu ar prisidėjimą prie valstybės gynimo neginkluotu būdu, skatina nesilaikyti Konstitucijos.

Kuo mažiau privilegijų suteiksime pasakomis tikinčių žmonių klubams, tuo geriau.