Sveikatos stebukladariais "Sveikatos technologijos" susidomėjo valstybės tarnybos

Kretingiškiai jau kelintąkart savo pašto dėžutėse aptinka 4 psl. apimties spalvotą leidinį „Sveikatos technologijos“, kuriame pristatomi įvairūs maisto papildai, pagal aprašymus, sakytum, darantys stebuklus. Publikacijų antraštės – skambios ir intriguojančios, tarkim: „90 metų Tibeto vienuolis atskleidė galingos erekcijos paslaptį“; „Aš patvirtinu, kad regėjimą galima atkurti bet kuriame amžiuje…“; „Klausą galima susigrąžinti net po 70 metų“; „Tradicinės kiniečių medicinos guru: „Tik detoks-valymas gali įveikti ligas ir sugrąžinti sveikatą“ ir pan.

[…] tai neįtikino akylių skaitytojų, kurie skambina į redakciją, nuogąstaudami dėl reklamuojamų preparatų patikimumo. „WellMed club“ reklama yra melagingo pobūdžio, nes „sveikatos stebukladariais“ susidomėjo valstybės tarnybos, yra pradėtas tyrimas.

„Pajūrio naujienos“ kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), kad jos specialistai pakomentuotų, ar leidinyje teisėtai reklamuojami papildai ir ar galima jais pasikliauti.

VMVT yra žinoma, kad gyventojams į pašto dėžutes yra dedami tokio pobūdžio leidiniai. Dar šių metų pavasarį VMVT Klaipėdos departamentas pradėjo tyrimą, kuriame dalyvauja keli VMVT departamentai. Atlikti patikrinimai, nustatyti pažeidimai, apie kuriuos buvo informuota ir Valstybinė mokesčių inspekcija.

Klaipėdos departamento žiniomis, šiuo metu tyrimas tęsiamas, tačiau prekiautojai ir toliau vykdo maisto papildų reklamą, kurios teiginiai neatitinka teisės aktų reikalavimų.