Jei Civilinės sąjungos įstatymo nepriims šis Seimas, vargu ar bus kam jį vėl teikti

  • 2023-09-11
  • Laisvamanis
  • LGBT

Jei Civilinės sąjungos įstatymo nepriims šis Seimas, vargu ar bus kam jį vėl teikti - LRT:

Gegužės pabaigoje Seimas po svarstymo pritarė Civilinės sąjungos įstatymui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Tiesa, įstatymas aktualus ir nesusituokusioms poroms. Iki galutinio priėmimo liko paskutinis žingsnis, tačiau žinant, kad po svarstymo civilinei sąjungai pritarta tik minimalia balsų persvara, akivaizdu, kad projekto iniciatoriams dabar teks kruopščiai skaičiuoti balsus. O štai prezidentas vėl kalba užuominomis. Palaiko jis ar ne šią iniciatyvą, suprasti sunku.

„Man svarbu, kad išsaugota būtų ir Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnio turinys ir dvasia. Tai apie dvasią ten kartais pas mus Konstitucijoje kalbama, bet iš tikrųjų Konstitucija yra pats svarbiausias valstybės teisinis dokumentas ir jo turinys neturi būti išplaunamas per užpakalines duris – anksčiau kalbėjo prezidentas G. Nausėda.

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė tokią šalies vadovo retoriką pavadino homofobiška. Jos nuomone, prezidentas vienaip kalba užsienyje, o grįžęs į Lietuvą žmogaus teises staiga pamiršta.

Kaip ir tikėjomės ir prieš prezidento rinkimus ir per pandemiją Nausėda visiškai neatitinka laisvamaniškų vertybių.

Ir suprasti, ką jis mano, yra lengva - jis visiškai to nepalaiko. Tai labai aiškiai matosi iš visų jo kalbų ir elgesio ir per rinkimus, ir per prezidentavimo laikotarpį.