Faktų tikrinimas - masinė vakcinacija, Alzheimerio liga, imuninės sistemos stiprinimas

  • 2023-09-25
  • Laisvamanis
  • Kita

Kissinger ir masinė vakcinacija

Ar tikrai JAV diplomatijos veteranas Henry Kissingeris siūlė masinę vakcinaciją? | 15min.lt

15 min išvada: melas

Internete vėl platinami tariamai buvusio JAV valstybės sekretoriaus Henry’io Kissingerio ištarti žodžiai, kuriais jis neva raginęs vykdyti privalomą skiepijimą, nes tai esą atvertų kelią tolesnei radikaliai sveikatos politikai, pavyzdžiui, genetiniam modifikavimui, priverstinei organų donorystei ar vaikų sterilizacijai. Tai yra melas – jis niekada taip nekalbėjęs.

Alzheimerio liga

Ar tikrai Alzheimerio ligą sukelia cholesterolio kiekį kraujyje mažinantys vaistai? | 15min.lt

15 min išvada: melas

Internete gaivinama jau ne kartą atmesta teorija, kad Alzheimerio liga prieš 40 metų neegzistavo. Taip pat aiškinama, neva jos priežastis esantys vaistai, kurie padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Šie teiginiai prieštarauja mokslinių tyrimų rezultatams, o ligos atvejai buvo žinomi jau labai seniai.

Imuniteto stiprinimas

Kaip yra iš tiesų - ar šie produktai stiprina imunitetą, ar silpnina? Nuo intraveninių lašelinių ir detoksikacijos iki supermaisto - Vakarų Ekspresas pagal www.health.harvard.edu

Ar produktai, kuriais prekiaujama kaip imunitetą stiprinančiais preparatais iš tikrųjų gali sustiprinti imunitetą?

Trumpas atsakymas - ne, nebent jums trūksta pagrindinių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C ar cinko.

Tai reiškia, kad nėra įtikinamų įrodymų, jog kuris nors konkretus produktas reikšmingai pagerina sveikų žmonių imuninę funkciją. Pavyzdžiui, tyrimų, kurių metu buvo tiriami įvairūs maisto papildai nuo peršalimo ir kitų panašių infekcijų, rezultatai geriausiu atveju buvo nevienareikšmiai.