Reklaminiai pranešimai spaudai ir duomenų pritempinėjimas prie norimų rezultatų

Tyrimų bendrovės „RAIT“ atliktos apklausos duomenys rodo, kad 81 proc. šalies gyventojų svetainės neturi ir jos susikurti neplanuoja. Anot ekspertų, tai – stebinanti tendencija, turint omenyje, kad interneto puslapiai vis dar išlieka viena svarbiausių vietų, kurioje vartotojai ieško reikalingos informacijos.

[…] savo puslapį turėti naudinga tiek verslui, tiek savo paslaugas siūlantiems ar papildoma veikla užsiimti norintiems žmonėms. Vis tik stebėtinai daug Lietuvos gyventojų tokia galimybe nepasinaudoja – net 8 iš 10 svetainės neturi ir apie jos kūrimą negalvoja“, – sako Gintaras Skridulis, „Interneto vizijos“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovas.

BNS

Mane labiau stebina, kad 19% respondentų turi savo internetines svetaines. Aš įtariu, kad šio tyrimo apklausos imtis buvo nelabai reprezentatyvi.

Daugumai asmenų (ko gero į atskirą kategoriją išskirčiau tik IT specialistų) kuo puikiausiai užtenka bet kurio socialinio tinklo profilio. Tad tai, kad 81% apklaustų žmonių nė negalvoja apie svetainės kūrimą yra visiškai nenuostabu.

Vertinimas

  • Integrity PR ir Interneto vizijos gauna po trejetą už duomenų pritempinėjimą prie norimos realybės ir iškraipantį duomenų apibūdinimą