Profsąjungos - nebūkite marionetėmis antivakserių rankose

„Jeigu aš ateinu dirbti į darbą, tai darbdavys turi man ne tik priemones suteikti, bet ir sukurti sveiką aplinką. Darbdavys organizuoja tikrinimus, už juos apmoka, o darbuotojas irgi turi pareigą tikrintis sveikatą ir atnešti pažymą darbdaviui“, – tikina Profesinių sąjungų konfederacijos vadovė Inga Ruginienė.

LRT

Ne, ne, ne… Yra efektyvios ir nemokamai prieinamos pandemijos valdymo priemonės - skiepai. Jeigu kai kurie žmonės atsisako jas naudoti, kodėl už tokį šių žmonių elgesį turėtų mokėti darbdaviai?

Profsąjungos, nebūkite marionetėmis antivakserių rankose! Tokie reikalavimai tikrai nėra darbuotojų teisių gynimas, tai - tik sveikatos apsaugos resursų švaistymas ir trukdymas suvaldyti pandemiją.

„Ne visiškai teisinga ir moralu reikalauti iš darbdavio, ne tik iš darbdavio, o iš visų žmonių, kurie įmonėje yra pasiskiepiję, kad jie susimokėtų už to nenorinčio skiepytis žmogaus, kad įmonė sumokėtų. Tai lindimas į svetimą kišenę“, – įsitikinęs Darbdavių konfederacijos prezidentas Danas Arlauskas.