2021 Rugpjūtis

Vytautas Bruveris. Kartą pasmurtavę negali sustoti - apie rugsėjo 10-ąją organizuojamą nelegalų protestą.

Sostinės savivaldybė jau paskelbė leidimo šiai akcijai nebeišduosianti. Bet mitingo rengėjai pareiškė, kad akcija vis tiek įvyks. Gal vėl „pavienių piketų“ pavidalu kaip pavasarį?

Tuo metu policijos, kitų tarnybų ir Seimo vadovybė drąsinasi, kad šį kartą bus pasirengta visais šimtu procentų, parlamentas ir jo prieigos bus patikimai apsaugotas.

TV3: Šeimos gydytoja apgailestauja dėl „nespėjusių“ pasiskiepyti: plūsta sunkiai sergantys jauni, liga neaplenkia ir paauglių

Alfa: „Antivakserių“ šventove tapusi „Gustuko picerija“ toliau „trolina“: kuria verslo asociaciją „Petys už laisvę“

LRT: Antiskiepininkų protestai nauju Baltijos keliu nevirto: kas kursto neramumus ir kuo tai baigsis?

Tačiau bent jau Vilniuje sumanymas patyrė fiasko: į Baltijos kelio starto vietą sutartu metu neatėjo nė vienas žmogus, nors registravosi šimtai dalyvių, socialiniuose tinkluose buvo žadama tūkstantinė minia. Pavieniai protestuotojų būreliai suorganizavo akcijas Lietuvos keliuose.

LRT: Auga atvejų ir mirštamumo nuo COVID-19 skaičiai: mokslininkas ir medikė įžvelgia – pikas dar tik laukia, dominuoja nevakcinuotieji

„Pas mus yra galimybių pasas, bendras supratimas, kad skiepytis reikia, vakcinavimas dar vyksta, tikėtina, kad tai sumažins neigiamą poveikį. Pradiniai duomenys rodo, kad pas mus vakcinos yra pakankamai efektyvios, o masinis vakcinavimas prasidėjo kiek vėliau. Jeigu vakcinos efektyvumas su laiku mažėja, tai didžioji dalis žmonių rudenį turės pakankamai didelį antikūnų skaičių – tai nuteikia optimistiškai. Dėl nevakcinuotųjų optimizmo jokio nėra“, – svarsto mokslininkas.

Delfi: Fausta Marija Leščiauskaitė. Skelbiu savo reikalavimų sąrašą valdžiai

Šeimamaršininkai ir Ko vėl atkopdami budina svietą. „Kelkis, Lietuva“, – su klaidomis ir iš didžiųjų raidžių vėl ragina dalyviai bei organizatoriai įvairiuose feisbuko kampeliuose. Mamyčių grupėse, tikrų vyrų grupėse, savo asmeninėse paskyrose. Vargdieniai ruošiasi įvykiui, kurio dorai net parašyti negali – jie sako, kad laukia atvyksiančių į „mitingė“ ir užsimena apie augantį valdžios „apetytą“.

Žmonių teisės kitur

LRT: Peticija dėl eutanazijos Italijoje sulaukė pakankamai palaikymo referendumui inicijuoti

Daugiau kaip 750 tūkst. italų pasirašė peticiją dėl eutanazijos įteisinimo, o tai reiškia, jog ji sulaukė pakankamai palaikymo, kad šiuo klausimu Italijoje būtų surengtas referendumas, trečiadienį pranešė organizatoriai