Mokinių testavimas nuo covid-19

Pirmadienio rytą [balandžio 26] prie Kauno miesto savivaldybės pastato Laisvės alėjoje susirinko būrys asmenų, protestavusių prieš pradinukų testavimą dėl COVID-19. Nors skelbiama, kad testavimas yra neprivalomas ir turi būti vykdomas tik tuo atveju, jei vaikai nori mokytis kontaktiniu būdu, kelis tėvų susibūrimus vienijančios bendruomenės sako, kad toks sprendimas yra diskriminacinio pobūdžio.

Pagrindinis tėvų argumentas, kad tie pradinukai, kurių šeimos nariai nesutinka atlikti savanoriško testavimo, negali lankyti mokyklos ir privalo likti mokytis namuose.

„Tai yra prievarta ir diskriminacija vaikų ir tėvų atžvilgiu, o ne savanoriškas testavimas“, – teigė prie miesto savivaldybės susirinkę protestuotojai.

Pagrindinė organizacija, kuri rengia panašius protestus – Lietuvos tėvų forumas, kaip skelbiama, dėl šio sprendimą ruošia ir ieškinį prieš valstybę, tikėtina, kad šią savaitę bus pateikti dokumentai.

TV3

Žinoma, vertybės truputį kertasi - būtų gerai, jeigu jokių medicininių procedūrų iš viso nereikėtų.

Tačiau nereikėtų pamiršti, kad Lietuvoje Covid-19 susirgo jau 250 tūkstančių žmonių, ir numirė 4 tūkstančiai. Tai ne šiaip kažkokia sloga.

Pagal CDC (mano kiek sutrumpintas vertimas):

Nepaisant to, kad palyginus su saugusiais vaikai Covid-19 serga rečiau, vaikai gali užsikrėsti Covid-19 ir užkrėsti kitus. Vaikai užsikrėtę Covid-19 bet neturintys simptomų, gali užkrėsti kitus.

Ką daryti?

Žmonėms nenorintiems, kad jų vaikai būtų testuojami nuo Covid-19 derėtų elgtis atsakingai ir prižiūrėti savo vaikus namuose, nekeliant milžiniškos rizikos visuomenei - kitiems vaikams, mokytojams ir jų šeimoms bei artimiesiems.

Lietuvos tėvų forumui” turėtų būti gėda, kad kovoja už žmonių teises platinti pavojingą ligą.

Žmonėms, kurie skiria 1,2% savo pajamų mokesčio Lietuvos tėvų forumui - kuo greičiau nutraukti šią paramą. Nemanau, kad norite, jog jūsų pinigai būtų infekcijai platinti.