Prieš žmonių teises kovojantiems tipams pagailo Seimo laiko

  • 2021-02-23
  • Laisvamanis
  • LGBT

Nuorodos į Republikos šūdstraipsnį nedėsiu, tik pacituosiu:

Visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai" nustatė, jog 58 proc 18-74 m gyventojų pripažįsta tik tokią šeimą, kurią sudaro vyras ir moteris. Tos pačios lyties šeimą pripažintų tik 8 proc apklaustųjų.

Visuomenės prioritetas aiškus. Išreikštas procentais. Toks mažas, kad valdantieji vienos lyties partnerystės klausimą gali sugrūsti į stalčių. Mažų mažiausiai dvidešimčiai metų. Bet neįgrūs.

Analogiškai kalba ir veidmainiškos organizacijos “Laisvos visuomenės instituto”, kovojančios prieš žmonių laisves, vadovas Audrius Globys:

Lietuvos gyventojai nėra homofobiški, bet dauguma nepritaria partnerystei […] Taigi, apklausos rodo, kad tik 8 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų palaiko liberalių politikų iniciatyvą „pakeisti teisinę šeimos sampratą, kad šeimos teises įgytų ir tos pačios lyties poros“.

Didžioji dalis visuomenės (58–68 proc.) mano, kad didesnis dėmesys turėtų būti skiriamas „stiprinant ir remiant vyro ir moters šeimas, kurios augina vaikus“.

LGBT teisių problema yra išskirtinė iš kitų problemų tuo, kad didelę šios problemos dalį neįtikėtinai lengva išspręsti – užtektų kokios valandos Seimo darbo tam, kad būtų įteisintos santuokos ir tiek. Tai nė kiek nesikerta su kitų įstatymų svarstymu ar kitų problemų sprendimu. Tik netrukdykit Seimui!

Ką daryti?

  • netrukdyti spręsti lengvai išsprendžiamų problemų
  • nekurkite netikrų dilemų

Priminimas

Apie 5-15% populiacijos yra ne heteroseksualūs. Tarkim apie 10%. Lietuvoje, tai apie 300000 žmonių. Dauguma įstatymų, skirta daug mažesnėms žmonių grupėms.