Refleksologija - tik pėdų masažas ir nuo jokių ligų neapsaugos

Ieškojau tinkamos masažo formos, išbandžiau jų net keletą, bet vis netiko. Kaip tik tuo metu skaičiau savipagalbos knygas, kuriose vis aptikdavau žodį „refleksologija“ – kaip vieną iš veiksmingiausių terapijos formų kūno ir emociniam gijimui. Pradėjau šį žodį pastebėti ir savo aplinkoje: metro, gatvėse, ant klinikų užrašų, bet niekaip nesupratau, kaip per pėdas galima pagerinti savijautą. Tada atradau mokytoją, nuo kurios pirmo prisilietimo supratau, kad radau to, ko ieškojau.

Refleksologija yra mokslas, nagrinėjantis principą, kad pėdose yra refleksai, atitinkantys kiekvieną organą ir kūno dalį. Tinkamas šių refleksų stimuliavimas gali padėti spręsti daugelį sveikatos problemų. Taip pat ši terapija gali būti kaip prevencinė priemonė. Mano pačios suvokimu, tai prevencija nuo susirgimų, chroniškų simptomų švelninimas bei gilaus atsipalaidavimo menas.

Delfi apie Aliną Ribokienę užsiimančią netikru gydymu

Refleksoterapija ar refleksologija yra ne mokslas, o tik tikėjimas, kad žmogaus pėdose yra viso kūno “žemėlapis“ ir kad masažuojant pėdas bus paveikiami tą “žemėlapį“ atitinkantys organai.

Nepaisant to, kad nėra pagrindo manyti, kad šitas netikras gydymas galėtų veikti, tyrimų atlikta visgi buvo. Štai 2015-aisiai Australijos vyriausybė atliko tyrimų apžvalgą ir apibendrino, kad “refleksologijos efektyvumas buvo neįtikinamas visoms tirtoms ligoms”.

Šaltiniai