Kepenio dezinformacija

Bet didžioji problema ta, kad kūno kultūros mokytojo išsilavinimą turintis D.Kepenis staigiu šuoliu iš visuomenės sveikatinimo peršoka į platų medicinos mokslo ir aktualijų aptarimą, nevengdamas išgalvotų teiginių, gąsdinimo, sąmoningo ar nesąmoningo klaidinimo.

Girdėti iš Seimo tribūnos mokslui prieštaraujančius, visuomenę gąsdinančius ir nepasitikėti atskiromis institucijomis verčiančius teiginius nebėra naujiena. Vis dėl to, D.Kepenio pasisakymai ir veikla išsiskiria pandemijos kontekste.

Situacijoje, kai didesnis visuomenės sąmoningumas, supratingumas, mokslu grįstos informacijos sklaida gali išgelbėti dešimtis, šimtus, o gal net tūkstančius gyvybių, šis Seimo narys klaidina visuomenę ir prisideda prie sąmokslų teorijų skleidėjų kuopelių, siekiančių kelti chaosą ir neramumus valstybėje.

Keisčiausia tai, kad D.Kepenis nesulaukia praktiškai jokios reakcijos iš bendrapartiečių ar kitų Seimo narių. D.Kepenio pasisakymus „kitokia nuomone“ vadina ir jo frakcijai priklausantis, pareigas eiti baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, neišdrįstantis viešai pasmerkti jo valdomai sistemai žalą darantį kolegą.

Delfi - Kas prisiims atsakomybę už pavojų visuomenei keliančias Dainiaus Kepenio kalbas?

Ką daryti?

Partijoms, politikams, frakcijoms - atsiriboti nuo politikų skleidžiančių netiesą. Kiekvieną kartą Kepeniui paskelbus nesąmones, viešai ir oficialiai nuo viso parlamento priminti, kad jis kalba nesąmones.