Jūsų pinigai religijai - naujasis biudžetas

Seimas ir vyriausybė planuoja kitų metų biudžetą.

Biudžete grynai religijos sklaidai bus skirta:

  • Tradicinių Lietuvos religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų maldos namams atstatyti ir kitoms reikmėms - 1.6 milijo eurų
  • Kauno kunigų seminarija - 112 tūkstančiai eurų
  • Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija - 37 tūkstančiai eurų
  • Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarija - 121 tūkstantis eurų

Taip pat, nereikėtų pamiršti, kad VDU taip pat yra katalikų teologijos fakultetas…

Nacionalinė šeimos taryba

Nacionalinės šeimos tarybos pirmininke Seimas paskyrė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto docentę Ramunę Jurkuvienę, daliai opozicijos kritikuojant kandidatę dėl jos konservatyvių pažiūrų.

Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, jog nerimą kelia būsimos vadovės požiūris į smurtą artimoje aplinkoje. „Pasisakymai apie smurtą artimoje aplinkoje, mėginimai ieškoti kažkokių giluminių priežasčių ar netgi kalbėti apie tai, kad mes nežinome, kiek kartų moterys smurtauja prieš vyrus, yra tikrai mėginimas neigti šios labai opios problemos mastą“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Nacionalinė šeimos taryba kaip institucija numatyta prieš porą metų Seimo priimtame prieštaringų vertinimų sulaukusiame Šeimos stiprinimo įstatyme. Jo šalininkai teigė, jog įstatymas būtinas siekiant užtikrinti ilgalaikę ir koordinuotą šeimos politiką, o kritikai įžvelgė galimybę diskriminacijai.

Įstatymo preambulėje skelbiama, kad „šeimos pagrindas yra laisvas vyro ir moters apsisprendimas prisiimti šeimai būdingas moralinio ir teisinio pobūdžio pareigas“, o „vyro ir moters papildomumas yra šeimos, kaip pirminės ir prigimtinės bendruomenės bei palankiausios vaiko augimo, vystymosi ir ugdymo aplinkos, kūrimo pagrindas“.

Kauno diena

Šiai tarybai biudžete numatoma 62 tūkstančiai eurų.