Partijos ir vienos lyties asmenų santuokos

  • 2020-10-17
  • Laisvamanis
  • LGBT

Prieš keletą dienų, man užkliuvo Širinskinės Alfa.lt pasisakymas:

A. Širinskienė taip pat akcentavo, kad Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos noras įteisinti homoseksualias santuokas ir narkotines medžiagas neturėtų būti naujojo Seimo prioritetas.

„Juo labiau jie patys dabar jau skelbia, kad pirmieji darbai tai bus gėjų santuokos įteisinimas ir narkotikų legalizavimas, o aš manau, kad pirmasis kito Seimo darbas turėtų būti pensijų indeksavimas, bet tikrai ne gėjų santuokos ir ne tie sprendimai, kurie narkotikų legalizavimo srityje yra daromi. Nesu Gražulio draugė, bet konservatorių negaliu palaikyti“, - teigė A. Širinskienė.

Kadangi sunku patikėti, jog Tėvynės sąjunga pasisakytų už vienos lyties asmenų santuokas, tai užmečiau akį į jų rinkimų programą ir ten neradau nė žodžio apie tai.

Taip pat atradau šį LRT straipsnį Rinkimų kompasas. Tos pačios lyties asmenų partnerystė – partijų pozicijos kardinaliai skiriasi:

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

Partija šiuo klausimu neturi vienodos pozicijos, todėl šiame etape renkamės vidinių diskusijų kelią. Gerbiame partijos kolegų teisę vertybiniais klausimais balsuoti skirtingai.

O čia partijų atsakymų apibendrinimas: par