Klaipėdoje šarlatanė nusitaikė į patiklius tėvus

Vakarų ekspresas rašo, kad “Šarlatanė nusitaikė į patiklius tėvus”:

Sumoki 3 eurus ir jums į pagalbą atskuba antgamtinės galios. Toks gundantis pasiūlymas pasirodė vienoje „Facebook“ klaipėdiečių grupėje. Magišką verslą prasukti mėginanti moteris siūlo apyrankes, kurios apsaugo vaikus „nuo blogų akių„.

„Vakarų ekspresas“ susisiekė su „magiškas“ apyrankes pardavinėjančia moterimi ir išsiaiškino daugiau šio verslo, į pagalbą pasitelkiančio antgamtines galias, detalių.

„Apsaugo nuo nužiūrėjimo, kad joks piktas žmogus <…> nepalinkėtų blogo“, - patikslino „verslininkė“ ir pridūrė, kad vienos apyrankės kaina siekia 3 eurus.

Be to, ji prasitarė, kad apyrankės šventintos Izraelyje. „Gal galite pateikti įrodymą, ar kokią fotografiją, kad jas tikrai pašventino Izraelyje?“ - pasiteiravau „geradarės“. Tačiau nuotraukos, deja, nesulaukiau. „O kas jūs toks, kad aš įrodinėčiau?“ - rėžė burtininkų užtarėja.

Puiku, kad kartais žurnalistai nesibodi pavadinti dalykų tikrais vardais.

Tačiau už žurnalistikos kokybę “Vakarų ekspresas” visgi gauna dvejetą: jie sugebėjo pasikalbėti su ekspertais, kurie net nelabai suprato ar kalba eina apie apsaugojimą nuo piktų burtų, ar apie prastą regėjimą.