Mokesčių mokėtojų pinigai Bažnyčios turtui remontuoti

Pra­bė­go be­veik me­tai po vi­suo­me­ni­nin­kų su­kel­to skan­da­lo dėl nyks­tan­čio Lin­ku­vos (Pakruojo r.) kar­me­li­tų vie­nuo­ly­no ir pa­ža­dų jį res­tau­ruo­ti. Is­to­ri­jos bei kul­tū­ros pa­mink­las, kol kas gel­bė­tas tik su­si­ti­ki­mais ir po­kal­biais, griū­va to­liau. Šan­są iš­lik­ti uni­ka­liam pa­sta­tui tei­kia šio­mis die­no­mis pa­siek­tas Sei­mo pir­mi­nin­ko Vik­to­ro Pranc­kie­čio ir Šiau­lių vys­ku­po Eu­ge­ni­jaus Bar­tu­lio su­si­ta­ri­mas.

Per­nai ru­de­niop į Lin­ku­vą bu­vo at­vež­ta dau­giau kaip tūks­tan­tis kvad­ra­ti­nių met­rų čer­pių, pa­rū­pin­tų Šiau­lių vys­ku­pi­jos. Per­deng­ti vie­nuo­ly­no sto­gą skir­tos čer­pės su­dė­tos sau­go­ti mies­to prieš­gais­ri­nės ko­man­dos kie­me. Kaip bu­vo su­krau­tos, taip jas ug­nia­ge­siai iki šiol ir te­be­sau­go.

Šio­mis die­no­mis Lin­ku­vos vie­nuo­ly­no iš­sau­go­ji­mo klau­si­mus vys­ku­pas Eu­ge­ni­jus Bar­tu­lis ap­ta­ri­nė­jo su Sei­mo pir­mi­nin­ku Vik­to­ru Pranc­kie­čiu.

Sei­mo pir­mi­nin­ko pa­dė­jė­ja Ka­ro­li­na Sam­so­no­va in­for­ma­vo, kad su­si­ti­ki­mo me­tu bu­vo su­tar­ta dėl vie­nuo­ly­no per­da­vi­mo pa­nau­dai Pak­ruo­jo ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei. Pre­li­mi­na­rus pa­nau­dos ter­mi­nas – tris­de­šimt me­tų.

„Pas­ta­to būk­lė la­bai pra­sta. Kai bus su­da­ry­ta jo pa­nau­dos su­tar­tis su Sa­vi­val­dy­be – at­si­ras ga­li­my­bė skir­ti lė­šų gel­bė­ti vie­nuo­ly­ną. Ti­ki­mės, kad vis­kas bus tvar­ko­ma kuo grei­čiau. Pra­džią dar­bams tu­ri duo­ti vys­ku­po pa­reng­ta pa­nau­dos su­tar­tis“, – sa­kė „Šiau­lių kraš­tui“ K. Sam­so­no­va.

(Pagal Šiaulių kraštas)

Taigi… Bažnyčia nesugeba išlaikyti savo pastatų, reikalauja, kad jų remontą finansuotų iš jūsų pinigų, statybos medžiagas saugo ugniagesiai.

Gerai, kad už remontą savivaldybė bent 30-iai metų gaus teisę naudotis tais pastatais, bet daug teisingiau būtų, jeigu Bažnyčia atiduotų tuos pastatus valstybei / savivaldybei, juk jie tuos pastatus įsigijo vien dėl to, kad sugebėjo apmulkinti mūsų protėvius ir išvilioti iš jų pinigus.