Verta paskaityti

Lietuvos žinios: Gwyneth Paltrow – aktorė, vaidinanti gyduolę

Gwyneth Paltrow pardavinėja visokius brangius alternatyviosios medicinos šūdukus, kurie kelia riziką sveikatai. Kai nėra pagrindo manyti, kad sveikatinimo priemonė yra efektyvi, tai jokia rizika yra nepriimtina. Taip pat: sveikatos patarimus priimkite iš gydytojų, o ne iš įžymybių.

Lietuvos rytas: Viskas, ko nedrįsote paklausti apie skubiąją kontracepciją

„Jaučiant atsakomybę prieš save ir atsakomybę prieš naują gyvybę, visuomet rekomenduojama naudoti patikimą ir efektyvią kontracepciją – spirales, hormonines tabletes, implantus; pagaliau barjerinę kontracepciją (prezervatyvus). Tačiau nesaugių lytinių santykių atveju nereikėtų užmiršti šiuolaikinių efektyvių sprendimo būdų. Geriau meilė be vaikų, nei vaikai be meilės“.

Bernardinai: Pernai [Katalikų] Bažnyčią paliko 160 tūkst. Vokietijos katalikų

Britų žurnale „The Catholic Herald“ skelbiama, jog, remiantis praėjusių metų duomenimis, Vokietijos Katalikų Bažnyčia prarado 160 tūkst. narių. Nors skaičiai dideli, palyginti su 2015-aisiais, jie sumažejo. Užpernai Bažnyčią palikusiųjų skaičius siekė 180 tūkst.

Žurnale teigiama, kad naujausi duomenys liudija mąžtant Katalikų Bažnyčią palikti apsisprendusių asmenų arba tikinčiųjų, atsisakiusių mokėti privalomą mokestį. Apie 23 mln. Vokietijos gyventojų yra katalikai.