Dainius Kepenis ir vakcinos

15 min skelbia straipsnį Būsimas Seimo narys Dainius Kepenis plaunasi skiepų priešininko etiketę ir siūlo naujas idėjas, bet jam nelabai gaunasi:

D.Kepenis aiškino, kaip Seimo narys, tikrai neketinantis imtis jokių draudimų ir pabrėžė, kad priešiškumas skiepams jam buvo primestas. Mes auginame sveikatos ąžuolą ir visos ligų lervos iš jo išlaksto. Čia lygiai tas pats. Kai mes kursime sveikatos sistemą, ligų sistema trauksis, – teigė D.Kepenis.

„Mano mintis buvo tik ta, kad skiepus reikia kontroliuoti, reikia atsakomybės ir informacijos. Šiandien jos nėra, ji paslėpta. Mes nežinome, kiek numirė, kas atsitiko, nes nėra kontrolės. Tai aš tą teigiau, o iš manęs padarė visai ką kitą“, – teigė D.Kepenis.

Tipiškas antivakcinuotojas. Juk ir kontrolės užtenka, ir informacijos, ir atsakomybės. Jeigu jis aktyviai ignoruoja tą lengvai prieinamą informaciją ar ja be reikalo nepasitiki, jei jis specialiai ieško dezinformacijos ir konspiracijų teorijų apie slepiamą informaciją, tai būtų jo bėda. Deja dabar, kai jis pakliuvo valdžion – tai mūsų visų bėda.


Problema yra ne informacijos trūkumas ar prienamumas, o tai, kad į žmonių galvas pribrukama visokios dezinformacijos, kurią neutralizuoti sunku – nes žmogus jau investavo ir laiką, ir emocijas į tam tikrą poziciją, tad sunku tą pakeisti vien tik pateikiant teisingą informaciją. 🙁

Papildoma nuoroda