Seimo narys Kęstutis Masiulis neatskiriamas nuo tikro rasisto

Seimo nariui Kęstučiui Masiuliui teko ištrinti žinutę viename socialiniame tinkle, nes politikas buvo apkaltintas rasizmu. O iš tikrųjų parlamentaras tesukritikavo dabartinę situaciją, kai ES lyderiai sugalvojo Afriką perkelti į Europą. Jo nuomone, kultūros, religijų maišymasis sukelia papildomų įtampų.

Kęstutis Masiulis savo paskyroje socialiniame tinkle penktadienį vakare parašė: „Žmogų iš Afrikos nėra sunku perkelti. Bet kaip iš žmogaus iškelti Afriką?“ Šeštadienį šiuos du sakinius politikas iš savo paskyros ištrynė. Kaip „Vakaro žinioms“ pasakojo pats šiuo metu Maltoje atostogaujantis parlamentaras, keli žmonės sukėlė isteriją ir apkaltino jį rasizmu, nors net ir turint lakiausią vaizduotę rasizmą čia sunku įžvelgti.

„Pas mus ir daug kur Vakaruose išplitęs libertariškas požiūris, požiūris, kad visos kultūros yra lygiavertės. Su tuo galima nesunkiai sutikti. Bet multikultūrizmas nėra vertybė. Kultūros turi tarpti maitindamosi savais syvais ir kultūriniai skirtumai turi išlikti, o ne vienai kultūrai siekti sužlugdyti kitą. Dabar kaip tik esu Maltoje. Tai žinote, kas čia tvarko kambarius, kas verda virtuvėse, kas atlieka juodžiausius darbus? Svetimšaliai. Taip pat yra ir kitose valstybėse. Tai yra valstybių egoizmas, kai į šalį prisikviečiama žmonių iš kitų valstybių ir jie yra įbaudžiauninami. Man tai humanizmu visai nekvepia“, – sakė K.Masiulis.

Seimo narys klausia: kaip turi jaustis apie 30 tūkst. Lietuvos šeimų, laukiančių socialinio būsto eilėje, kai pabėgėliams gyvenimo sąlygos mūsų šalyje bus užtikrintos be eilės?

(Pagal Respublika.lt)

Nuostabu, iš pradžių aiškina, kad ne rasistas, o po to pradeda kalbėti apie tai, kaip kitas kultūras reikia izoliuoti ir apie tai, kad lietuvių vargai yra svarbesni, nei ne lietuvių.