Rinkėjų aktyvumas per mažas, o ne "tauta pasakė ne".

Respublika sako:

Nuo šių metų įsigaliojo Pilietybės įstatymo pakeitimai. Nors Tauta referendume dvigubai pilietybei pasakė „ne", Pilietybės įstatyme atsiranda išimčių, kurios plečia daugybinės pilietybės galimybę.

Žinau, kad jau referendumas dėl dvigubos pilietybės praėjo jau senokai, bet kadangi “Respublikos” “žurnalistai” rašo niekus, tai tenka priminti referendumo rezultatus:

VRK duomenimis, referendume dėl pilietybės išsaugojimo balsavo 1 291 947 (52,58 proc.) rinkėjų. Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimui pritarė 927 410 rinkėjų (71,78 proc. balsavusių).

Nors pritariančiųjų skaičius didelis, tačiau tam, kad daugybinė pilietybė būtų įteisinta, pagal esamą rinkėjų aktyvumą kone visi jie turėjo pasisakyti „už“. Taip yra todėl, kad norint pakeisti šį Konstitucijos straipsnį referendumo metu taikomi dviejų absoliučių daugumų barjerai.

– Pagal delfi

Kai 72% balsavusiųjų sako, kad reikia dvigubos pilietybės, tai teigti, jog tauta dvigubai pilietybei pasakė “ne” yra gan neteisinga. Derėtų teigti, jog rinkėjų aktyvumas buvo per mažas dvigubai pilietybei įteisinti.